مقوا سازی

مقوا سازی در اصفهان

در مبحث مقوا سازی، اصفهان از شهرهای فعال این صنعت بشمار می رود در مقاله مقوا سازی اصفهان، به بررسی روش تولید مقوا می پردازیم. مقوا را می توان در دو گروه مقوای سنگین و سبک مورد بررسی قرار داد.

مقواهای سنگین از گرماژ 400 تا 1000 گرم تولید می گردد و مصرف عمده آن در کفی جعبه شیرینی، کفی کیک تولد، پولک، نبات، رشته آش یا جعبه های فست فود و گستره ای از بسته بندی گوشت و پروتنین و یا برخی مصارف صنعتی به کار می رود و برای آشنای بیشتر با انواع مقوا مقاله جعبه سازی با مقوا را پیشنهاد مینمائیم.

مقواهای سبک با اسامی مقوای پشت طوسی، دوبلکس، ایندربرد و در مواردی مانند ساخت کاردستی، ماکت های یکبار مصرف و همچنین در بین گروه های هنری و معماری مورد استفاده قرار میگردد. ولی ما در این سایت تنها به انواع مقوای پرداخته ایم که علاوه بر موارد بالا در ساخت جعبه در صنایع دارو، غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. البته مقوای سبک در صنایع دیگر مانند بسته بندی دخانیات، قطعات خودرو و محصولات پلاستیکی و… هم مورد استفاده قرار میگیرند. جهت آشنائی با روشهای تولید و چاپ این نوع مقوا مطلب چاپ و بسته بندی را مشاهد نمائید.

ماهیت اصلی مقوا

ماده اصلی مقوا خمیر یا پالپ مقوا است که به دو صورت قابل تولید است.
الف) تولید پالپ از ضایعات کاغذ، کارتن، مقوا، کتاب و دفتر که آنرا پالپ بازیافتی گویند.
ب) تولید پالپ از محصولات کشاورزی و چوب می باشد که به آن پالپ خالص اطلاق میگردد.
مقواها از تزریق چندلایه پالپ بر روی هم تولید می شود که تعداد لایه ها عموما ۵ الی ۶ لایه خواهد بود. بعنوان مثال برای یک مقوا با گرماژ ۲۰۰ گرم از تزریق ۵ لایه پالپ با گرماژهای ۴۰ گرمی تولید میگردد. حال در تولید مقوا هرچه تعداد لایه های پالپ خالص بیشتر از پالپ بازیافتی باشد کیفیت و استحکام مقوا مطلوبتر خواهد بود. البته امروزه اکثر پالپ ها از بازیافت تهیه میشود و به کمک مواد شیمیایی مانند نشاسته ومواده ضد عفونی کننده کیفیت، استحکام و بهداشت مقوا را تامین می کنند.

مقوای تولید شده تا این مرحله را مقوای مغزی می نامند که برای افزایش کیفیت و گاها افزایش بهداشت روکش های مخصوصی را بر پشت و روی مغزی لمینت می کنند. عموما برای تهیه مقوای عرف و استاندارد از روکش دو طرف روزنامه و برای مقوای بهداشتی  از روکش متالایز و صدفی بهره می برند. برخی روکشهای مورد استفاده عبارتند از: کاغذ سوپر، گلاسه، سلفون ساده و چاپدار(پلی اتیلن) و کاغذ کرافت و گاها ترکیب از این موارد مانند مقوای کرافت و ترکیب روزنامه، سلفون که یک طرف مقوای مغزی با روکش کرافت و طرف دیگربا دو روکش روزنامه و سپس سلفون تولید می شود.

برای آشنائی بیشتردر مورد روکش مقوا دعوت می کنیم مقاله انواع روکش مقوا را مطالعه نمائید.

مقوای تولید شده برای مصارف بهداشتی باید استانداردهای 3341 را لحاظ کرده باشد و آزمون های سنجش بار میکروبی، سنجش کیفیت فیزیکی (کیفیت روکش مقوا، یکنواختی سطح، مقاومت خمشی، پانچ و پارگی) و آزمون های شیمیائی (رطوبت و درصد PH) مقبول و مورد تائید باشد.

 مراحل ساخت مقوا ودوبلکس کردن کردن آن سپس اجرای چاپ، دایکات و به عبارت کلی ساخت جعبه و در نهایت دسته بندی بوسیله شیرینگ کردن را در یک فیلم خلاصه ولی جامع که توسط شبکه بازار تهیه شده است مشاهد خواهید کرد.

جزئیات مراحل تولید مقوا

1- توزین:

مواد اولیه (ضایعات کشاورزی ویا بازیافت کاغذ و کارتن به همراه مواد شیمیائی ) توسط باسکول وزن می شود تا به نسبت معین از مواد شیمیائی و ضایعات مخلوط گردد.

2- پخت خمیر:

مواد شیمیائی با آب و ضایعات در دیگ های مخصوصی در دمای حدود 100 درجه سانتیگراد پخت می شوند.

3- شستشوی خمیر:

خمیر حاصل از پخت در دیگها وارد استوانه هایی برای  شستشو با آب وارد می شود.

4- غربال کردن خمیر:

خمیر شسته شده پس از مخلوط ورقیق شدن با آب به صافیهای گریز از مرکز پمپاژ می شود و ذرات سنگین تر مانند شن وماسه از خمیر جدا گشته و توسط سیستم تغلیظ کننده درصد خلوص خمیر را تا حدود 100 درصد می رسانند.

5- سیستم رنگ و گند زدایی:

خمیر داخل مخلوط کن های مخصوص با محلولی از کلر مخلوط گشته و مدت 45 دقیقه در این مخزن می ماند و سپس به سیستم شستشوی کلر هدایت گشته و پس از رقیق شدن مجدد با محلول هیپوکلریت به شستشو دهنده نهایی منتقل میشود وطی چند مراحل رنگ زدایی به بخش نهایی ساخت مقوا هدایت می گردد.

6- ساخت مقوا :

خمیرتولید شده بر روی خط تولید مقوا، تزریق میشود و سپس در همین مرحله عمل مکش (جدا کننده مایعات) اتفاق می افتد و در نهایت به مرحله خشکن هدایت می شود.

7- خشک کردن:

در این گام مقوای ساخته شده وارد تونل هوای گرم میشود تا هوای گرم به مقوا برخورد و باعث خشک شدن آن گردد.

8- اتو کردن:

مقوا پس ازخارج شدن از خشک کن حالت صاف خود را از دست میدهد و دارای یک سطح آن ناهموار می گردد. در این مرحله باید توسط اتوهائی به شکل غلطک هستند علاوه بر مسطح کردن مقوا با اعمال فشار الیافهای آنرا به هم فشرده و استحکام مقوا را بالا ببرند.

9- برش مقوا:

در گام آخر نوبت به برش مقوا در ابعاد دلخواه می رسد که توسط دستگاه برش در اندازه های یکسان برش داده می شود که به این مرحله شیت کردن مقوا، اطلاق می شود. عموما مقواهای شیت شده در بسته های 100 تائی با پلاستیک بسته بندی و عرضه میگردد و به این نوع بسته بندی شیرینگ کردن گفته می شود.

فرآیند مقوا سازی بسیار مشابه فرآیند تولید کاغذ می باشد. برای اطلاعات تکمیلی دعوت می کنیم مقاله فرآیند تولید کاغذ را مطالعه نمائید. از مهمترین تفاوتهای تولید کاغذ و مقوا، گرماژ آن می باشد.

سخن آخر

اصفهان یکی از بزرگترین قطب های تولید مقوای سنگین در ایران محسوب می گردد که برند های مختلفی مانند اصفهان بدر، ملک مقوا اصفهان، ویلا مقوا اصفهان، اصفهان مقوا، مقوای کوثر، مقوای سپاهان سلولز، نگین سبز و مقوای رحیمی برخی از آنها به شمار می روند. رقابت در چنین بازاری مستلزم ارائه خدمات با کیفیت و قیمت های مناسب را می طلبد. خوشبختانه کارخانه های تولید مقوا در اصفهان پیرو همین مطلب خدمات خوب و با کیفیتی را به سراسر ایران ارائه می کنند. 


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *