ورق و کارتن سه لایه

کارتن سه لایه در اصفهان

مقدمه

در این قسمت به دنبال آشنائی با خصوصیات مکانیکی و فیزیکی کارتن سه لایه بوده ایم. کارتن سازی اصفهان، در تولید ورق سه لایه و نهایت تبدیل آن به کارتن از کارخانه های فعال در استان اصفهان می باشد. جهت بررسی دیگر خصوصیات کارتن مانند قیمت و طرح قالب و تصاویر مندرج بر روی کارتن و تنوع اجرایی آن به صفحه اصلی کارتن سازی اصفهان مراجع نمائید.

ورق با فوت b

دلیل نامگذاری کارتن سه لایه

آنچه در ایران ورق و کارتن سه لایه اطلاق میشود در دنیا به نام ورق و کارتن تک دیواره (سینگل وال، single wall) می شناسند. نامگذاری کارتن سه لایه در ایران بواسطه وجود سه لایه کاغذ است. لایه میانی آن بصورت کنگره ای (موجدار یا سینوسی) می باشد و بوسیله دستگاه ورق سازی و چسب هر سه لایه به هم متصل میشوند. لایه کنگره ای کارتن را فلوت می نامند و عامل اصلی استحکام و بگونه ای ایجاد عایق در بسته بندی می باشد. بواسطه وجود تنها یک فلوت در کارتن سه لایه است که آنرا در دنیا کارتن تک دیواره نامیده اند. شاید بهتر بود بجای تک دیواره، تک فلوت نامیده می شد.
از شما دعوت میکنیم برای آشنائی بیشتر با ورق سه لایه مقاله ورق کارتن را مطالعه نمائید.

موارد مصرف کارتن سه لایه

کارتن سه لایه بهترین نوع بسته بندی برای محصولات با وزن کمتر از ده کیلو گرم می باشد. چرا که علاوه بر قیمت مناسب از کیفیت و استحکام خوبی نسبت به برخی بسته بندیهای کاغذی دیگر برخوردار است. اکثر محصولات خوراکی و حتی کشاورزی و فروشگاههای اینترنتی از کارتن سه لایه بهره می برند. چرا که اغلب این محصولات با اوزان کمتر از ده کیلو گرم می باشد.

ماهیت کارتن سه لایه

کارتن های سه لایه در ایران عموما از سه کاغذ با گرماژ 127 گرم تولید و عرضه میشود. مفهوم گرماژ یعنی یک کاغذ در ابعاد یک متر در یک متر یا همان یک متر مربع حدود 127 گرم است. بنابراین یک کارتن سه لایه که از سه کاغذ با گرماژ 127 تولید میشود (و با احتساب افزایش مقدار کاغذ لایه فلوت بخاطر کنگره آن دارای گرماژی حدود 440 گرم می باشد. فلوتها (لایه کنگره ای) در سه گام یا طول موج با نامهای (B,C,E)تولید میشود. هر چه گام ها بلندتر باشد به طبع مصرف کاغذ بیشتر نیز خواهد شد.

در کارتن سه لایه علاوه بر گرماژ، کیفیت و نوع کاغد (کرافت ، تست و بازیافت) در استحکام کارتن موثر می باشد. کارتن سه لایه ای با کاغذ گرماژ حدود 127 گرم، کالاهائی با وزن حدود 10 کیلو گرم را می توان بسته بندی کرد. در صورتی که از کاغذهای مرغوب کرافت و با گرماژ 200 استفاده شود، می توان محصولاتی تا حدود 25 کیلو را هم بسته بندی کرد. با مرغوبیت کاغذ علاوه بر افزایش تحمل وزن بیشتر، برای محصولاتی که نیاز به سردخانه و یا نگهداری در مکانهای مرطوب دارند نیز کاربرد خواهند داشت. لازم به ذکر است نوع فلوت نیز در میزان تحمل رطوبت و وزن (در کل استحکام بسته بندی) تاثیر زیادی خواهد داشت.


برای آشنائی با انواع کاغذهای مخصوص کارتن سازی اینجا کلیک کند.

خط تولید ورق کارتن سه لایه

تولید ورق چه سه لایه و چه پنج لایه با دستگاهی به نام Corrugator (کوروگیتور) است که برای تولید فلوت و سپس چسباندن آن بر روی کاغذهای مسطح مورد استفاده قرار می گیرد. در مرحله اول، توسط قرقره های کاغذ مخصوصی بنام فلوت به داخل خط تولید تغذیه می شوند، در این مرحله کاغذ قبل از تغذیه در محفظه ای گرما و بخار داده میشود تا آماده تولید فلوت گردد. کاغذ فلوت توسط اعمال فشار با سیلندر هایی که قالب فلوت را دارا هستند تولید می گرددند.

در ادامه این مرحله یک طرف از سطح کاغذ موج دار شده را به چسب آغشته می کنند تا با یکی از کاغذهای مسطح  که عموما لایه داخلی کارتن محسوب میشود چسبیده شود. این لایه توسط قر قره های به سمت لایه موجدار هدایت می شود. در آخر بخشی از دستگاه به نام پشتی دوبل (گلو ماشین) به دنبال یک فرایند مشابه با مرحله قبل، آستر خارجی یا همان لایه دیگر کاغذ را می چسباند. در طول این فرآیند هم نیاز هست تا کاغذها گرم شود تا اطمینان حاصل شود که اوراق بهم چسبیده و رطوب حاصل از چسب کاملا خشک شود.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *