درچاپ صنعتی قابليت چاپ بر روی تمام سطوح صاف، دوار و تمام متریال ها را دارهستیم. لازم به ذکر است که برای هر سطح و متریال باید دستگاه و روش چاپ متناظر با آن را استفاده نمود که در ادامه مطالب ميتوانيد با انواع دستگاهها و روش های موجود در این حيطه آشنا شوید.
چاپ صنعتی و انواع آن
چاپ سیلک
چاپ سیلک از پر کاربردترین روش های چاپ صنعتی به حساب می آید برای چاپ با تيراژ کم و بر روی سطوح صاف و ارتفاعهای مختلف کاربرد دارد. در چاپ سيلک یکی از مهمترین اجزای چاپ کليشه آن است.طرحی که بصورت وکتور(خطی) ویا متن باشد بر روی پارچه طوری شکل که کليشه یا شابلون گفته می شود بگونه ای نقش ميبندد که رنگ تنها از قسمتی قابليت عبور داشته باشد که قرار است بر روی جنس نقش بگیرد. در چاپ سيلک متناسب با توانائی دستگاه از یک کار تک رنگ تا یک کار تمام رنگی ميتوان چاپ نمود. در صورتی که دستگاه قابليت ترکيب رنگ را داشته باشد با چهار کليشه و چهار بار رنگ و چاپ ميتوان کار تمام رنگی داشته باشيم ولی در صورتی که دستگاه توانائی ترکيب رنگ را نداشته باشد با رعایت فاصله حداقل یک سانت مابين رنگها ميتوان یک کار چند رنگ تفکیکی را ایجاد نمود.
برای آشنائی بیشتر با چاپ سیلک پیشنهاد میکنیم مقاله مربوطه را مطالعه نمائید.
چاپ داغی و طلاکوب
کاربرد چاپ طلاکوب را در دو گروه کلی ميتوان تقسيم کرد: چاپ بر روی هدایای تبليغاتی و دسته دیگر در فرآیند تکميلی چاپ برای جلوه دار و خاص نمودن کار مورد استفاده قرار ميگيرد.
روش اجرای این کار شباهت زیادی با چاپ داغی دارد در چاپ طلاکوب هم کليشه فلزی با برآمدگی و برجستگی طرح بر روی سطح کليشه و االبته با برآمدگی و برجستگی کمتر از کليشه داغی وجود دارد. کليشه مورد نظر را بر روی ورقهای متالایز قرار داده و با فشردن و حرارت این ورق ها بر روی سطحی مورد نظر عمل چاپ صورت ميگيرد.چاپ طلا کوب به دو صورت حرارتی و یا سرد انجام ميگيرد. طلاکوب با حرارت یک فرآیند تکميلی و پس از چاپ انجام ميگيرد وطبق مراحل توضيح داده شده در بالا انجام ميگردد ولی در حالت طلاکوب سرد روند در حين چاپ افست امکانپذیر است و در این نوع چاپ بجای حرارت اشعه یو وی و در ضمن حالت برجستگی ندارد . ورقهای متالایز با رنگهای طلائی ، نقره ای و سرخ بيشترین کاربرد را دارند.
چاپ داغی عموما و حتی ميتوان گفت که هميشه برای چاپ بر روی هایای تبليغاتی کاربرد دارد. در این چاپ کليشه فلزی که طرح مورد نظر بر روی سطح این کليشه بر آمده و برجسته می باشد و با اعمال داغی بر روی این کليشه و فشردن آن بر روی سطح مورد نظر عمل چاپ یا بعبارتی حک یا داغی بر روی آن صورت ميپذیرد. این نوع چاپ بيشتر برای کارهای کلاسيک و یا متمایز کردن چاپ بر روی سطوحی که اثر داغی را بتواند نمایش بدهد اعمال می گردد.متریالهای مناسب این نوع برخی از پارچه ها و انواع چرمهای طبيعی و مصنوعی و گاها مقواهائی با گرماژ بيشتر از 300 گرم می باشد.
چاپ حرارتی سابلیمیشن
چاپ حرارتی یکی از روشهای چاپ است که بعلت قيمت مناسب و پائين بوده هزینه چاپ و همچنين روش آسان و سریع و حتی چاپ برای موارد تکی از استقبال زیادی برخوردار می باشد. مدیاهای مناسب برای چاپ با این روش سطوح صاف و صيقلی مانند سراميک ، کاشی ،چوب ،پلاستيک و شيشه می باشد.
در این روش ابتدا طرح مورد نظر با پرینترهای جوهر افشان و کاغذهای مخصوص سابليميشن چاپ ميگردد.سپس با دستگاههای مخصوص این نوع چاپ و توسط دو عامل حرارت و فشار چاپ از روی کاغذ بر روی سطح مورد نظر انتقال داده ميشود. نکته قابل توجه در چاپ و پرینت اوليه این است که طرح باید معکوس یا اصطلاحا آینه (mirror (شده باشد تا پس از انتقال بر سطح مورد نظر طرح اصلی را داشته باشيم.
چاپ تامپو
چاپ تامپو از دسته چاپهای صنعتی بشمار می آید.فرآیند چاپ تامپو با دستگاههای مخصوص انجام ميگردد.و دارای کليشه ای پلاستيکی ( ژلاتينی )می باشد وروش چاپ آن همچون چاپ مهر ميباشد.یعنی کليشه آغشته به رنگ شده و با فشردن برسطح مورد نظر چاپ اتفاق می افتد. این روش چاپ برای ابعاد کوچک نهایتا 10 در 10 سانت کاربرد دارد و مزیت این روش این است که بر روی سطوح منحنی ،گرد و محدب امکان چاپ وجود دارد به همين دليل بيشترین کاربرد آن در چاپ هدایای تبليغاتی همچون خودکار که سطح صاف ندارند مورد استفاده قرار ميگيرد ویا برای چاپ بر روی توليدات و صنعت که سطح منحنی دارند مانند درب شيشه های نوشابه کاربرد دارند.
چاپ هلیو
هلیوگراور یا همان روتوگراور، سیستم چاپ گود است با کیفیتی بسیار نزدیک به چاپ افست. هر چند مراحل آماده سازی این نوع چاپ بسیار گرانتر از انواع دیگر چاپ مثل افست و فلکسو میباشد، اما برای چاپ به شکل رول بر روی BOPP ، سلفونها و موادی از این قبیل، بهترین انتخاب محسوب میشود. بخصوص اینکه مصرف لفافهایی از این نوع برای کارخانجات تولیدی همیشگی و با تیراژ بالا میباشد و با یک سیلندر میتوان در تیراژ میلیونی چاپ کرد در حالی که در روش افست برای تیراژهای بالا بایستی زینکهای مجدد تهیه کرد.
روش تهیه سیلندر چاپ هلیو
در این شیوه چاپ، پس از مراحل طراحی به مرحله ساخت سیلندر میرسیم که نقوش و تصاویر را به لفاف منتقل میکند. امروزه سیلندرهای چاپ هلیو به دو روش الکترومکانیکی و روش لیزری تهیه میشود. در هر دو روش، طرح و نقوش بر روی سیلندر که معمولا از فلزی سخت، با لایه ای پوشیده از مس میباشد، حک میشود. شکل ترام در روی سیلندرهای هلیو اغلب به شکل آجری یا لانه زنبوری است.در چاپ افست اندازه ترام در نقاط پررنگ بزرگتر و در نقاط کم رنگ کوچکتر است، در حالی که ترام در چاپ هلیو بر روی سیلندر یک اندازه است. اما درصدهای بالاتر بر روی سیلندر، حفره هایی گودتر نسبت به درصدهای پایینتر ترام دارند. در چاپ هلیو نیز برای هر رنگ چاپ یک سیلندر مجزا تهیه میشود. ماشین چاپ هلیو همانند ماشین فلکسو از بخش رول بازکن – چاپ – خشک کنها و رول جمع کن تشکیل شده است.
دیدگاهتان را بنویسید