دیس و کفی کیک مقوائی

یکی از مصارف مقوا، ساخت دیس (سینی) و کفی کیک تولد می باشد. در گذشته اغلب ظروف یک بار مصرف از جنس پلاستیک تهیه می شد ولی با توجه به تجدید ناپذیر بودن پلاستیک بسیاری از تولید کنندگان ظروف یکبار مصرف به ساخت کاغذی این محصولات روی آوردند. دیس و کفی کیک مقوائی علاوه بر اینکه سازگار با محیط زیست هستند بخاطر روکشهای زیبائی که بر روی این مقواها کشیده می شود باعث ایجاد جلوه بصری زیباتر و همچنین از نظر بهداشتی نیز کیفیت قابل قبول تری خواهد داشت.

روش ساخت دیس یا کفی کیک

دیس و کفی کیک از سه ورق مقوا به هم چسبیده ای ساخته میشود که گرماژ هر ورق مقوا حدود 700 گرم می باشد. به عبارتی یک متر مربع دیس یا صفحه زیرین کیک باید حدود 2100 گرم باشد. لازم به ذکر است  امکان ساخت دیس و کفی با دولایه ورق هم وجود دارد ولی مطمئنا از نظر استحکام و کیفیت به مراتب ضعیف تر خواهند بود.

در ادامه تولید، مقواهای به هم چسبیده با دستگاه لمینت امکان روکش کردن متنوعی را دارند. بیشترین روکش مصرفی سلفون متالایز شده به رنگهای طلائی و نقره ای هستند. برای آشنائی بیشتر با انواع روکش ها اینجا کلیک کنید.

در آخرین مرحله مقواهای روکشدار بوسیله قالب، برش یا فرم دهی می شود و سپس در بسته های صدتائی شیرینگ و برای عرضه به بازار آماده می شوند. در ادامه مطلب ابعاد دیس و کفی کیک های موجود در بازار را مرور می کنیم.

دیس یا سینی مقوائی

دیس مقوائی

دیس ها در اشکال مربع در ابعاد 24 در 24 سانتی متر ، مستطیل در ابعاد 30 در 20 یا 37 در27 سانتی متر، دایره در قطره 22 یا 26 سانتی متر و بیضی  در ابعاد 40 در20 سانتی متر تولید می گردد. البته در ساخت دیس در ابعاد دیگر هم محدودیتی وجود ندارد و فقط نیاز به تهیه قالب متناسب با ابعاد خواهیم بود.

سینی مقوائی



کفی کیک مقوائی

زیر کیکی ها بیشتر در دو شکل دایره و مربع هستند که هر کدام از این دو شکل، بصورت ساده یا چیندار تولید میشود. زیر کیکی ساده در ابعاد : 19، 22، 26، 29، 31، 33، 36 و 40 سانت تولید و ابعاد زیر کیکی چین دار عبارتند از: 21، 23، 27، 30 و 33 سانت.

کفی کیک

نکته آخر

بهداشتی بودن ظروف مقوائی از  نکات مهم در ساخت این محصولات می باشد. بنابراین توصیه می کنیم از مقواهائی بهرمند شوید که علائم استادارد ایران، سیب سلامت، گواهی سیستم مدیریت مواد غذائی و شماره ثبت تولید کننده را داشته باشد.

kafi2