ظروف مقوایی

دیس (سینی) و کفی کیک مقوائی

انواع دیس

یکی از جدیدترین مصارف مقواهای سنگین بهداشتی (مقواهائی با گرماژ بالاتر از 700 گرم که از به هم چسباندن و پرس کردن دو یا سه مقوای کمتر از 400 گرم تولید میشود) که برای تولید دیس و سینی یکبار مصرف مخصوص رستورانها و قنادیها و گاها بسته بندی نبات استفاده می شود.  یکی از مصارف مقوا، ساخت دیس (سینی) و کفی کیک تولد می باشد. در گذشته اغلب ظروف یک بار مصرف از جنس پلاستیک تهیه می شد ولی با توجه به تجدید ناپذیر بودن پلاستیک بسیاری از تولید کنندگان ظروف یکبار مصرف به ساخت محصولات کاغذی روی آوردند. دیس و کفی کیک مقوائی علاوه بر اینکه سازگار با محیط زیست هستند بخاطر روکشهای زیبائی که بر روی این مقواها کشیده می شود باعث ایجاد جلوه بصری زیباتر و همچنین از نظر بهداشتی نیز کیفیت قابل قبول تری خواهند داشت.

دیس یا سینی مقوائی

دیس ها در اشکال مربع در ابعاد 24 در 24 سانتی متر ، مستطیل در ابعاد 30 در 20 یا 37 در27 سانتی متر، دایره در قطره 22 یا 26 سانتی متر و بیضی  در ابعاد 40 در20 سانتی متر تولید می گردد. البته در ساخت دیس در ابعاد دیگر هم محدودیتی وجود ندارد و فقط نیاز به تهیه قالب متناسب با ابعاد خواهیم بود.

انواع سینی یا دیس


کفی کیک مقوائی

زیر کیکی ها بیشتر در دو شکل دایره و مربع هستند که هر کدام از این دو شکل، بصورت ساده یا چیندار تولید میشود. زیر کیکی ساده در ابعاد : 19، 22، 26، 29، 31، 33، 36 و 40 سانت تولید و ابعاد زیر کیکی چین دار عبارتند از: 21، 23، 27، 30 و 33 سانت.

زیر کیکی گرد

نکته آخر

بهداشتی بودن ظروف مقوائی از  نکات مهم در ساخت این محصولات می باشد. بنابراین توصیه می کنیم از مقواهائی بهرمند شوید که علائم استادارد ایران، سیب سلامت، گواهی سیستم مدیریت مواد غذائی و شماره ثبت تولید کننده را داشته باشد.

زیر کیکی

روش ساخت دیس یا کفی کیک

دیس و کفی کیک از سه ورق مقوا به هم چسبیده ای ساخته میشود که گرماژ هر ورق مقوا حدود 700 گرم می باشد. به عبارتی یک متر مربع دیس یا صفحه زیرین کیک باید حدود 2100 گرم باشد. لازم به ذکر است  امکان ساخت دیس و کفی با دولایه ورق هم وجود دارد ولی مطمئنا از نظر استحکام و کیفیت به مراتب ضعیف تر خواهند بود. این نکته لازم به نظر میرسد که قبل از لمینت، مقواها  باید در ابعاد مدنظر برش خورده باشند.

مقواهای رو و زیرین به هم چسبیده شده با دستگاه لمینت باید دارای روکش های باشند تا تکمیل کنند مبحث بهداشت این ظروف باشد. مقواها امکان روکش کردن متنوعی را دارند که بیشترین روکش مصرفی، سلفون متالایز شده به رنگهای طلائی و نقره ای هستند. برای آشنائی بیشتر با انواع روکش ها اینجا کلیک کنید.

در آخرین مرحله مقواهای برش خورده در ابعاد مدنظر که دو یا سه تای آن به هم چبیده شده است بوسیله قالب،  فرم دهی می شود و سپس در بسته های صدتائی شیرینگ و برای عرضه به بازار آماده می شوند. 
دستگاههای مورد نیاز برای  تولید ظروف مقوائی
برای تولید دیس ، سینی و یا صفحه کیک مقوائی عمدتا به سه تا دستگاه نیاز خواهد بود.
1) دستگاه دایکات مقوا که برای برش صفحه مقوا به اندازه های مختلف کاریرد خواهد داشت( دستگاه دایکات در چهار مدل پینگ پنگی، فکی ،روتاری و بوبس هست. قیمتی از ۷۰ میلیون تا ۷ میلیارد متناسب با نوع آن خواهد داشت. البته در این صنعت عموما از دستگاه پینگ پنگی بهره میرند که کمترین قیمت را دارد)
نکته 1 : قبل از مرحله اول به خط تولید مقوا و دستگاه روکش نیاز هست که چون هزینه بالائی دارد و صرفا برای این صنعت نیست و  مصارف گوناگونی دارد از توضیحات و معرفی آن صرف نظر کرده اایم. و در صورت علاقه پیشنهاد میکنیم به مبحث مقوا سازی اصفهان رجوع نمائید.
نکته 2: برای شروع میشود مقوا را برش شده خریداری نمود و هزینه دستگاه دایکات را نیز پرداخت نکرد.
۲) چسباندن دو یا سه مقوا برش خورده روی هم متناسب با نوع سفارش بوسیله دستگاه لمینت صورت میگیرد که قیمتی حدود ۶۰ میلیون دارد
۳) دستگاه پرس مقوا تا به شکل دیس و سنی های موجود در بازار تبدیل شود. دستگاه پرس قیمتی حدود ۶۰ تا ۱۳۰ میلیون تومان دارد. که به تعداد قالب و تعداد تولید در هر ضرب بستگی خواهد داشت.


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *